Media

Media & Samhälle

På Media arbetar du i en kontorsmiljö med fokus på områdena: Leva, Lära och Jobba och att vara delaktig i samhället. 

Media har en tydlig veckostruktur och alla är delaktiga i veckans planering. Vi övar på att samarbeta och delar på ansvar. Att få vara med och ta ansvar eller bestämma är viktigt. Därför arbetar vi mycket med delaktighet på Media. 

Temaarbete 

Här kan du arbeta med ett eget tema eller projekt som intresserar dig. Det kan till exempel vara klimat, spelutveckling och fotografi eller eget skrivande. Under temaarbetet får du söka information, skriva och berätta om ditt tema.

Homsan Media
Homsan Media

Matlagning och ekonomi

På Media har vi två matlag som turas om att laga mat på fredagar. Matlaget får välja maträtt, planera inköp, handla och laga maten. Vi jämför priser och övar på att handla med en budget.

Kultur och samhälle

Vi lär oss om kultur och historia genom att åka på utflykter och studiebesök till olika museer och intressanta platser. Vi har också samtal om lättlästa nyheter, högläsning ur böcker och ser på film och dokumentärer tillsammans. 

Fysisk aktivitet

På Media fokuserar vi också på rörelse, kost och hälsa. Vi har tillgång till Homsans egna gym där vi styrketränar och spelar pingis. Vi har yoga en gång i veckan för rörelseträning och återhämtning och dagliga promenader tillsammans. 

Homsan Media gym
Homsan Media gym

Deltagare beskriver hur det är att arbeta på Media:

”Jag får skriva egna texter ibland, när jag skriver mina berättelser. Och så gör vi roliga aktiviteter och utflykter. Och så tycker jag att det är bra att det finns personal som bryr sig och hittar på roliga saker. Det händer ofta roliga aktiviteter och saker på Homsan.”

”Att komma hit och få något att göra, istället för att sitta hemma bara.”

”Bra att få gå ut och kommunicera.”

Målgrupp

Media vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autismspektrumtillstånd.

Adress

Elsa Brändströms Gata 54
129 52 Hägersten

Kontakta oss om du vill börja på Media

Homsan Ann-Sofie

Ann-Sofie Lönsted

Arbetskonsulent

ann-sofie.lonsted@homsan.se

0722229910

Homsan Peter

Peter Sahlin

Arbetskonsulent

peter.sahlin@homsan.se

0702503445

Andra verksamheter som du kanske också är intresserad av: