Boendestöd

Välkommen till Homsan Boendestöd! Vi hjälper dig i vardagen med olika sysslor. Vi ger dig praktiskt stöd, motivation och pedagogisk vägledning för att du ska kunna leva med en större självständighet och ett fungerande vardagsliv. 

Genom aktiva insatser och stöd i det egna hemmet stödjer vi dig med vardagssysslor som exempelvis betala räkningar, göra inköp eller laga mat. Vi ger även stöd utanför hemmet som exempelvis i kontakt med myndigheter, i kontakt med sjukvården samt i sociala sammanhang på fritiden.

Delaktighet och inflytande

Du som kund har alltid inflytande över din insats. För oss är det viktigt att du är med och planerar hur du och din boendestödjare ska arbeta tillsammans. Vi anpassar vårt arbete efter dina förutsättningar och behov. 

Homsans boendestödjare

Vi på Homsan har relevant utbildning och erfarenhet. Vi har goda kunskaper inom psykiska funktionsnedsättningar och neuropsykiatriska diagnoser.

Målgrupp

Homsan Boendestöd vänder sig till dig som har en psykisk- eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och/eller psykisk ohälsa.

Om du vill välja Homsan Boendestöd som din utförare behöver du bo i stadsdel Hägersten-Älvsjö, Skärholmen eller Södermalm. 

Ansöka om Homsan Boendestöd

När du ska ansöka om boendestöd finns det fyra viktiga steg.

1

Kontakta din
stadsdelsförvaltning

Börja med att kontakta din stadsdelsförvaltning och ansök om boendestöd.

2

Individuell prövning

Insatsen boendestöd baseras på en individuell prövning. Din tilldelade biståndshandläggare tar beslut om insatsen utifrån dina behov.

3

Välj Homsan!

Du bestämmer själv vilket företag som ska utföra ditt boendestöd. Vill du välja Homsan kan du be din biståndshandläggare att kontakta oss. Självklart får du även höra av dig direkt till oss på Homsan också. 

4

Vi kontaktar dig!

Vår samordnare kontaktar dig för ett uppstartsmöte.

Välkommen till Homsan!

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Homsan Boendestöd är du välkommen att kontakta:

Bernadette Tantine Masimango

Biträdande Verksamhetschef Boendestöd

072-2116033