Arbetshandledare med samordnaransvar till Studio 5

Kort fakta om jobbet

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön 
Adress: Vrenavägen 5, 124 56 Bandhagen 

Kvalifikationer

Utbildning (krav)

 • Gymnasial utbildning inom Socialt arbete och omsorg

Kompetenser (Meriterande)

 • Arbetsledarerfarenhet
 • Skapande verksamhet, undervisning
 • Autism, omsorgserfarenhet

Om jobbet

Homsan är ett familjeägt företag som genomsyras av personligt engagemang och har som syfte att erbjuda ett personligare alternativ och en anpassad plats i vardagen. Med individens behov och önskningar som grund driver vi daglig verksamhet, boendestöd, ledsagning och avlösarservice för personer som omfattas av LSS och SoL.

Homsan bedriver flera dagliga verksamheter i Stockholmsområdet. En av dessa är Studio 5 som har en estetisk profil och vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autismspektrumtillstånd med intresse för konst och skapande. Verksamheten ligger centralt i Högdalen med närhet till centrum och tunnelbana.

Om rollen:

Vi söker nu en arbetshandledare/samordnare med intresse för olika konstformer samt erfarenhet av ledarskap, gärna från liknande uppdrag.

I din roll som arbetshandledare stöttar och handleder du deltagarna i de olika aktiviteterna som erbjuds på Studio 5. Du kommer att vara stödperson för några av verksamhetens deltagare. I arbetet ingår individuell planering tillsammans med deltagare samt dokumentation.

I den aktuella tjänsten ingår även ett samordnaransvar som innebär att du även stöttar medarbetargruppen i att utveckla verksamheten enligt verksamhetens plan, mål och profil. Du följer upp ansvarsområden och ansvarar för löpande schemajusteringar och bemanning i verksamheten. Du rapporterar till verksamhetschef och har även ett kollegialt samarbete med övriga samordnare.

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning inom pedagogiskt arbete, vård- och omsorg. Du ska ha tidigare erfarenhet av målgruppen samt ett eget intresse/kunskap inom kreativt skapande, hantverk eller andra konstformer. Du har även erfarenhet av ledande roller, gärna från liknande uppdrag.

Vi ser gärna att du har:


  • Grundutbildning inom vård och omsorg eller pedagogik
  • Erfarenhet och kunskap i att arbeta med personer inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning
  • Intresse av konst och kreativt skapande
  • Tidigare erfarenhet av ledarskap
  • Behärskar svenska i tal och skrift

Vi söker dig med hög ansvarskänsla, engagemang och förmåga att driva utvecklingsarbete både självständigt och i grupp.

Ansök via mejl

Mejla din ansökan till: jobbansokan@homsan.se 
Ange referens Studio 5 i din ansökan

Rekrytering och anställning sker löpande.

Homsan Studio 5