homsan_logo_payoff_green-2.png
Hem Om oss Daglig verksamhet Sysselsättning Boendestöd Assistans Kontakt

Homsan är det familjeägda företaget där vårt personliga engagemang genomsyrar alla våra verksamheter.

Den unika bredden vi kan erbjuda i våra verksamheter bygger på delaktighet, kunskap och hög kvalitet.

Vi är verksamhet med hjärta.

Arbetskonsulentens viktiga roll


Homsans arbetskonsulenter är vanligtvis den första kontakten för våra deltagare inom daglig verksamhet när de kommer till oss.

Arbetskonsulenterna hjälper till att hitta och anpassa aktiviteter utifrån varje enskild individ och målet är givetvis att kunna skapa en så meningsfull vardag som möjligt för alla våra deltagare.

Intervju med arbetskonsulent Ann LindbladAnn-3.png

Beskriv din roll som arbetskonsulent.

- I min roll som arbetskonsulent är jag Homsans "ansikte utåt" och har kunskap om alla våra verksamheter för att kunna erbjuda rätt verksamhet till rätt person.

Jag besöker även skolor och berättar om vad vi på Homsan kan erbjuda vad gäller daglig verksamhet. En annan mycket viktig del i mitt arbete är att stödja personer som är på arbetsplatspraktik eller som önskar komma på arbetsplatspraktik.

Vilka är de vanligaste frågorna du får när du informerar om Homsan?

- Det är frågor om vilka olika verksamheter vi har, om det går att få praktikplats på öppna arbetsmarknaden och om vi kan ordna ett jobb.

Vad är det bästa respektive det viktigaste med ditt arbete?

- Det bästa är att arbetet är varierat och att jag får möjlighet att ha kontakt med många människor inom olika områden såsom daglig verksamhet, skolor, stadsdelar, landsting, arbetsförmedling, försäkringskassa, arbetsplatser och anhöriga/företrädare.

"Det viktigaste i mitt jobb är att de personer jag jobbar för och tillsammans med upplever att de får det stöd och den information de behöver för att hitta en stimulerande och fungerande sysselsättning."

Ann Lindblad

Hur ser utvecklingen ut gällande daglig verksamhet, vilka arbetsområden är populära?

- Det som många är intresserade av just nu är att vara på en arbetsplats individuellt med kontinuerligt stöd av arbetskonsulent, alternativt att vara på en arbetsplats i grupp med stöd av arbetshandledare på plats. Återkommande och gemensamt för alla är att man vill ha meningsfulla arbetsuppgifter, vilket kan vara olika för olika personer.

Arbetsområden som lockar är alltifrån montering och återvinning till att arbeta med djur, skriva och fotografera - därför jobbar Homsan på att ha ett brett utbud och många valmöjligheter.


För frågor och funderingar kring daglig verksamhet är du välkommen att kontakta Ann via telefon eller mejl:

Telefon: 08-680 77 79 / 072-222 99 10

E-post: ann.lindblad@homsan.se

Följ oss på sociala medier!

facebook-2.pnginstagram-2.jpg


Vill du arbeta hos Homsan?

Läs mer.

image3-(4).JPG


Informationsmaterial

Här kan du ladda ned informationsmaterial om våra dagliga verksamheter.